srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

PUD na Malti – tretji teden

V nedeljo, 23. 4., smo se nekateri dijaki odločili, da se odpravimo na majhen, vendar znan otok med Malto in Gozom – Comino, ostali pa bodo ostali doma in si ogledali znamenitosti v okolici. Do Comina smo se peljali z ladjo, ki je pristala v modri laguni. Najprej smo imeli kosilo, nato pa smo se izkrcali. Potem smo se razdelili na dve skupini. Nekateri so se odpravili proti turkizno modremu morju, drugi pa smo se odpravili na sprehod po otoku.

Najprej smo se namenili proti vzhodu, proti jamam Santa Maria. Tam smo si lahko pogledali velikanske jame pa tudi prelep zaliv. Nato smo se odpravili proti drugi strani otoka, dokler nismo prispeli do trdnjave. Tam smo se povzpeli na vrh in lahko občudovali razgled, ki je segal čez cel otok, tudi do Malte in Goza. Nato smo se odpravili nazaj in sproti občudovali nekaj naravnih »znamenitosti«, ki jih je ustvarila voda, dokler se nismo pri modri laguni spet srečali z drugo skupino.

Druga skupina, kopalci, smo sprva šli na vožnjo s tubo, ki jo je vlekel čoln. Nadeli smo si rešilne jopiče in se namestili na tubo. Voznik nam je nakazal znak za hitreje (palec navzgor) in počasneje (palec navzdol). Seveda smo uporabljali samo prvo ter vpili, naj gre, kolikor hitro zmore, in tako je tistih 15 minut vožnje minilo prehitro. Potem smo potrebovali prostor za kopanje, kjer ni bilo toliko gneče in pa večjih količin meduz v vodi. Vprašali smo voznika in ta nam je povedal, da na malem otočku nasproti v vodi ni meduz, saj naj bi jih veter potisnil na obalo, kjer smo se trenutno nahajali. Ker se pa tja ni dalo priti drugače kot s čolnom ali plavanjem, nam je ponudil prevoz tja in nazaj. Voda ni bila ravno topla, tako da se nismo vsi kopali. Eni so samo skočili noter, tako da so občutili morje, in se nato hitro spravili ven, medtem ko smo se drugi počasi z obale spravljali v globlje predele. Čas je hitro minil in že nas je prišel iskat čoln in nas odpeljal na drugo obalo, kjer smo se združili z drugo skupino in profesorjem. Pojedli smo mali prigrizek, nekateri hitro hrano, drugi sladoled ali kaj podobnega. Potem smo se vkrcali na ladjo in odpluli nazaj domov.

Pozneje kot drugi smo se tretja skupina odpravili proti Valleti z avtobusom, da smo se izognili največji gneči In Guardia parade, ki jo prirejajo občasno ob nedeljah. Pogledali smo si trdnjavo Sv. Elma, kjer je Muzej vojne zgodovine Malte, ki pripoveduje o vojaški zgodovini vse od srednjega veka. Po končanem ogledu smo se nakosili ter odpravili domov, spet z javnim prevozom.

Utrinke z Malte pa najdete v galeriji.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660