srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

PUD na Malti – končno poročilo

Bila je nedelja, 10. aprila 2016. Pred Lidlom nas je ob treh zjutraj pričakal kombi in nas odpeljal malteškim dogodivščinam naproti. Vsekakor je bilo eno najlepših doživetij polet z letalom, ki je bil za mnoge od nas tudi prvi. Trajal je dve uri in pomenil je prestop v čisto drugačno okolje, kot smo ga vajeni doma.

Že prva velika sprememba je bila malteška vožnja po levi in čudne oblike hiš. Ob pristanku nas je na letališču pričakal kombi, ki nas je pripeljal do stanovanja. Ko smo se razpakirali, smo začeli z raziskovanjem okolice. Ob tem smo se velikokrat spomnili na ravnateljeve besede: »Pričakujte nepričakovano.«

Naslednji dan smo imeli sestanek na sedežu organizatorja praktičnih usposabljanj na Malti, kjer smo dobili uvodna navodila o našem bivanju in prvem delovnem dnevu.

V podjetjih so nas lepo sprejeli in začeli smo z delom. Andrej, Franci in Žan smo delali v podjetju z računalniško opremo. Posodabljali in organizirali smo spletno stran in njihovo podatkovno bazo, dostavljali smo naprave po celem otoku in tako imeli zastonj panoramski ogled celotne Malte. Pomagali smo tudi pri servisu strojne opreme. Jan in Nejc sta izdelovala aplikacije v podjetju, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani in programske opreme. Marko pa je postavljal podatkovno bazo podjetja, ki se ukvarja s pridelavo pijač.

Delovni dan smo začeli ob 7. uri zjutraj in se do 8. ure razporedili po podjetjih. Najprej je končal Marko in nato doma tudi največkrat pripravil kosilo. Vsi skupaj smo se nato zbrali doma do 17. ure. Preostanek dneva smo nato preživeli pred televizorjem ali pa smo odšli na sprehod.

Vikendi so bili čas za sprostitev. Sobote so bile rezervirane za obisk plaž. Naša najbolj priljubljena destinacija je bila plaža Golden bay, mali košček peščenega raja na severu Malte. Tja smo odšli po malo zgodnejšem kosilu in tam preživeli popoldan. Ob nedeljah pa smo obiskovali druge znamenitosti. Med njih sta vsekakor spadala preostala otoka Malte, Gozo in Comino. Na Gozo smo se odpeljali s trajektom in tam preživeli dan. Ogledali smo si svetovno znano Azurno okno. Na Cominu pa je bila glavna atrakcija seveda Modra laguna. Ker zaradi velikega navala na plažo nismo odšli v vodo, smo mali otok raje obhodili in si ogledali še kakšne druge skrite kotičke.

Malta je zagotovo čisto drugačno okolje kot naše, in ravno to je na nas naredilo vtis. Vsi smo zaključili z mislijo, da se tja še zagotovo vrnemo. Nekateri le na dopust, nekateri pa tudi na počitniško delo, ki nam ga je uredilo podjetje.

Galerija slik

Zapisal: Franci Klavž

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660