PUD na Malti – 3. teden

Ta teden je bil ponovno zelo delaven. Nekateri smo dobili delo tudi med vikendom, in sicer sem osebno moral narediti logotip za novo podjetje, ki ga je ustanavljal moj šef. Opazil pa sem, da je izdelovanje dobrega logotipa veliko težje, kot sem si mislil prej.

Gašper Melanšek

Drugi pa smo se v nedeljo, na veliko noč, odpravili na dnevni izlet na sosednja otoka, Gozo in Comino. Zjutraj smo se vkrcali na ladjo in v eni uri prispeli na drugi največji malteški otok Gozo. Tam smo najprej zagledali majhno cerkev na vrhu hriba s prelepim razgledom. Nato se nas je večina odločila, da si gremo pogledat največje mesto na otoku Gozo, Victoria. V središču tega mesta smo videli velikonočno parado. Ogledali smo si baziliko Svetega Jurija (St. Georges Basilica), ampak smo hitro nadaljevali, ker smo opazili, da smo prispeli na krst. Nato smo odšli po hribu na katedralo Marijinega Vnebovzetja (Cathedral of Assumption). Katedrala je imela prelep razgled na celo mesto in zelo lepe poslikave. Potem smo odšli na kosilo.
Ostali so se odločili za drugo pot, in sicer so si ogledali mesto Marsalforn, enega izmed bolj popularnih resortov na otoku. Trojica avanturistov se je odpravila peš do prazgodovinske jame Tal-Mixta Cave, od koder je zelo lep razgled na eno najlepših plaž, Ramla bay. Od jame do plaže pa prav tako peš po precej zahtevni poti, potem pa do avtobusne postaje, od koder so se pripeljali v pristanišče. Ob 14.00 smo se z ladjo odpravili naprej na manjši otok Comino. Prispeli smo v prelepe vode Blue Lagoon, ki so bile odlične svetlo modre barve, in čeprav so temperature bile okoli 16°, smo nekateri bili dovolj pogumni, da smo skočili v vodo, a smo hitro ugotovili, da je voda polna meduz. Medtem so drugi šli na bližnji stolp svete Marije z odličnim razgledom na otok. Ko smo se posušili, smo se osvežili s pijačo iz bližnjih kioskov. Po odličnem dnevu smo se ob 17.00 odpravili na ladjo ter odpluli domov.

Gašper Jezovšek

Galerija slik

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.