srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

PUD na Malti – 2. teden

Drugi teden praktičnega izobraževanja na Malti je bil kar pester. Trem ekipam je bilo zadano delo, da izdelajo mobilno aplikacijo, katere namen bi bil beleženje geolokacije in časovno označevanje uporabnika ob njeni uporabi. Aplikacija naj bi služila npr. na gradbiščih, kjer bi delavec potrdil svoj prihod na gradbišče in svoj odhod z njega. Te informacije pa naj bi se shranile v bazo in se nato prenesle v dokumentacijo. Poleg tega pa so bile zaželene še številne druge funkcije. Naloga je bila zadana s strani gospoda Yvesa De Barroja, šefa podjetja Blackley’s, kjer te tri ekipe delajo.

Pestro je bilo kar za vse ekipe,  najbolj pa pri ekipi TN, ki jo sestavljava Nik in Tjaš iz 3. TRA. Izziv je bil kar zahteven, sploh v primerjavi s prvim tednom.  Delo na začetku tedna se ni začelo najbolj po načrtu. Soočila sva se s številnimi zapleti pri programski opremi, učenju programskega orodja in nekoliko napačnem prvotnem pristopu k razvoju te aplikacije. Zato je delo malce zastajalo za drugimi skupinami, vendar se je to le dalo nadoknaditi z  daljšimi delovnimi urami. Zadnji dan pred predstavitvijo aplikacije je bilo treba delati pozno v noč, kar do treh zjutraj. Vendar z veliko truda je uspelo in šef je bil zadovoljen s tem, kar je bilo ustvarjeno, in je upal še na dodaten razvoj aplikacije. Po koncu prezentacije je obema kar odleglo in sva bila oba zadovoljna. Dodala sva, da bo vikend zelo dobrodošel , in da bo sobota večinoma izkoriščena za počitek. V ponedeljek pa bo ponovno treba zavihati rokave.

Nik Jovan in Tjaš Jelen (3. TRA)

V soboto smo se zbudili ob 4.20 in se odpravili na pohod od severa do juga glavnega malteškega otoka. V osmih urah smo prehodili približno 40 kilometrov. Na poti smo dodobra spoznali otok. Prečkali smo mesta, kot so: Mellieha, Mdina, Qrendi … Res je, da smo se malo namučili, smo pa zato v nedeljo malo več lenarili.

Luka, Maj in Andraž

Galerija slik

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660