PUD Malta – prvi teden

V nedeljo okoli 10. ure zjutraj smo se odpravili proti letališču Treviso v Italiji. Pot je trajala približno tri ure in pol. Med potjo ni bilo kakšnih večjih zapletov. Na letališču je bilo nekaj gneče, a nič preveč strašnega.

Okoli 19.30 ure smo pristali na letališču na Malti. S kombiji smo se odpeljali do naših apartmajev; A razred v svojega in B v svojega. Z apartmajem smo B-jevci zelo zadovoljni, saj je velik, urejen in ima neverjeten razgled na morje in glavno mesto Valletto. Najprej smo poskrbeli za najpomembnejše stvari in si ustvarili »skupno blagajno«, v katero vsak prispeval denar za najnujnejše stvari, kot so voda, mleko in kruh. Tudi za internet je bilo hitro poskrbljeno, saj smo v apartmaju imeli en router, a je naš sošolec Marcel prinesel tudi svojega. V ponedeljek nismo šli v službo, saj smo bili utrujeni od potovanja in nastanitve v apartma, poleg tega pa smo se morali malo seznaniti z okolico, kje so trgovine, avtobusni prevoz …

V torek smo se z avtobusi odpeljali na svoja (različna) delovna mesta. Sprva smo potrebovali en dan, da se navadimo na tukajšnje avtobusne sisteme, a vendar smo proti koncu tedna že vsi vedeli pot do svojega delovnega mesta na pamet. Na primer, jaz in Lenart sva delala dizajn za Login stran našega podjetja, Marcel, Jan T., Tilen, Jan P., Brina, Janez, Samo in Luka P. so ustvarjali spletne strani na platformi Wordpress, Luka Lah se je ukvarjal z Raspberryjem, Lovro in Žan sta odkrivala skrivnosti podatkovnih zbirk, Žiga pa je delal v multimedijskem podjetju in ustvarjal javna obvestila v Adobe Photoshopu.

Ko je prišel vikend, smo se končno naspali in si naredili plan, kaj bomo delali. Večina nas je šla raziskovat glavno mesto Valletto, ki ima ogromno znamenitosti. Upamo, da bodo prihodnji vikendi še toplejši, saj imamo željo, da bi se šli kopat v prelep zaliv Blue Lagoon na otoku Comino.

Za povzetek: imamo se super, delo poteka tekoče, na novo okolje pa smo se hitro privadili. Vreme nam povzroča malce težav, a če je verjeti vremenskim napovedim, se bo kaj kmalu otoplilo.

Do takrat pa lepe pozdrave z Malte.

Napisal:
Marko Oljača

Fotografije:
razni avtorji

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.