srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Projekt SLEVET

V letošnjem šolskem letu izvajamo SLEVET delavnice. SLEVET (Student-driven Leadership Skills Development Programme in VET Schools)  je projekt, namenjen dijakom nižjih letnikov, ki želijo izboljšati svoje socialne veščine, kot so timsko delo, verbalna in neverbalna komunikacija, časovna razporeditev, hitro razmišljanje, premagovanje stresa ipd. – vse to v angleškem jeziku. Svoje socialne veščine jim pomagajo krepiti dijaki višjih letnikov, ki so se prejšnje šolsko leto na to pripravljali.

Dijaki višjih letnikov so imeli lansko šolsko leto priprave na to delavnico preko spleta, kjer so pridobivali informacije o tem, kaj SLEVET je, kako bi se izvajal, zakaj je dober in kako uspešno izpeljati posamezne delavnice. Izobraževanje je potekalo tudi v Angliji (Birmingham), ki se ga je iz naše šole udeležil dijak višjega letnika, da bi se podrobneje seznanil s projektom in pridobil čim več napotkov za SLEVET tečaj, ki jih je nato v rednih srečanjih podelil med svoje sošolce, da lahko sedaj skupaj izvajajo delavnice. Že na začetku letošnjega šolskega leta so dijaki-izvajalci delavnic pričeli z intenzivno pripravo posameznih delavnic. Priznavajo, da je bilo delo najprej zahtevno in utrujajoče, vendar so z malo pomoči in spodbude s strani učiteljev uspešno sestavili okviren učni načrt za vse delavnice.

Po končani prvi delavnici SLEVET tečaja dijaki trdijo, da jim je bilo delo zabavno, saj so se med seboj spoznali. Dijaki sklepajo, da bo projekt uspešen in da bo prinesel dijakom nižjih letnikov veliko izkušenj, socialnih veščin in navsezadnje tudi utrjeno znanje angleškega jezika. Ekipa SLEVET se veseli nadaljnjih delavnic z dijaki nižjih letnikov.

Klemen Jakop, 4. TM

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660