Preventivni ukrepi za preprečevanje okužb s koronavirusom

Spoštovani dijaki, starši in zaposleni, v zadnjih dneh se v javnosti pojavlja veliko informacij v zvezi z novim koronavirusom (SARS-CoV-2), ki se je v bližini najprej pojavil v Italiji, nato pa tudi v nekaterih drugih, nam bližnjih državah. Ker je zaradi bližine stopnja ogroženosti tudi v Sloveniji precej visoka, vam skladno z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport želimo podati naslednje informacije. V prihodnjih dneh bomo po šoli namestili mila in razkužila, da bi kolikor je le mogoče zaščitili vaše zdravje. Uporabljajte jih! Čistilke imajo navodilo, da pogosto razkužujejo kljuke in druga oprijemala po šoli. Največ pa, v izogib morebitnemu širjenju virusa(-ov), lahko storite sami, in sicer tako, da upoštevate navodila NIJZ, ki jih dodajam spodaj. Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:
  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 % . Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.
Najpomembnejše je to, da bolni dijaki in študenti ostanejo doma, enako pa velja tudi za učitelje in da vsi dobro skrbimo za higieno. Spremljajte šolska obvestila, obvestila prek eAsistenta in naše spletne stran, kjer vas bomo obveščali v primeru dodatnih ukrepov s strani države.

Simon Konečnik, ravnatelj Elektro in računalniške šole

Janko Pogorelčnik, direktor ŠC Velenje

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.