srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Naši dijaki v Rusiji

Jaka Jenko, Matic  Šincek, Jan Hlačun in Lan Verdinek (vsi 4. TRB) nas pozdravljajo iz Zvezdnega mesta v Rusiji. Kaj tam počnejo? Preberite si in poglejte fotografije.

Center za priprave kozmonavtov CPK  “Jurija A. Gagarina” oz. avtonomna neprofitna organizacija ANO “Doroga dobra” (Cesta dobrih del) in družba “Prosto kosmos” (Enostavno vesolje) so po izredno uspešnem decembrskem obisku 24 šolarjev iz Slovenije, tudi v tem letu pripravljeni od 16. do 21. februarja sprejeti skupino šolarjev iz Slovenije na kozmonavtsko šolanje na temo “Ljudje Prihodnosti. Združitev”. 

V okviru izobraževanja v Zvezdnem mestu se bodo udeleženci srečali s kozmonavtom, ki bo po pripovedi o življenju v vesolju odgovarjal na vprašanja o delu v vesolju. Ogledali si bodo prave simulatorje in morda tudi vaje kozmonavtov v njih, natančne kopije vesoljskih postaj Mir in Mednarodne vesoljske postaje, kabinet prvega vesoljca Jurija Gagarina, sodelovali bodo v interaktivnem vesoljskem kvizu itd. 

Izobraževanje, ki bo obsegalo zgodovino vesoljskih raziskav, spoznavanje pionirjev kozmonavtike, pripravo kozmonavtov, vesoljske ladje, orbitalne postaje, skafandre, vesoljsko medicino, vesoljsko biologijo in ruščino, bodo izvajali strokovnjaki CPK. V Moskvi si bodo mladi ogledali Kremelj in muzeje, Rdeči trg in stari Arbat. 

Skupino bo vodil poznavalec in popularizator kozmonavtike publicist in novinar Vojko Kogej.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660