srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta na tekmovanju v EUROŠOLI

Dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta na tekmovanju v EUROŠOLI

V petek, 6. 12. 2019, smo se dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta ERŠ in ŠSD odpravili v Ljubljano v Hišo Evropske unije. Tam je potekalo tekmovanje o poznavanju Evropske unije, pri čemer so dijaki pisali kratek test (30 minut). Temu pa so sledile debate. Tekmovali so dijaki 10 slovenskih srednjih šol, tematika debate pa je bila Okolje in obnovljivi viri energije. Prav tako so lahko spremljali debate v živo vsi, ki so želeli, preko Facebook strani Šole ambasadorke Evropske unije in za svojo skupino tudi glasovali.

Naša skupina je bila sestavljena iz 3 dijakov iz 2. ET razreda (Jon Majdak, Jan Konečnik in Matej Meža) pod mentorstvom dr. Nataše Meh Peer. Dijaki so se pripravljali na trditev: Evropska unija mora uvesti davek na ogljični odtis, ki ga naredi posameznik. Naši dijaki so izžrebali, da so proti uvedbi takšnega davka. V odlični in vroči debati so se pomerili z Gimnazijo iz Nove Gorice.

Za dijake je bila to prva debata, na katero pa so se odlično pripravljali, se ob tem mnogo novega naučili o okolju, o problemih z onesnaženjem, prizadevanjih EU za zmanjšanje onesnaževanja in o pasteh novih virov energije ter uvajanju novih tehnologij v rešitev tega problema. Prav tako pa so se odlično naučili, kako argumentirano zagovarjati svoje, čeprav so izžrebali ravno nasprotno od željenega.

Čestitke!

dr. Nataša Meh Peer

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660