Dan zemlje in Dan v rabljenih oblačilih

Tudi letos prostovoljci Šolskega centra Velenje sodelujemo v vseslovenski akciji Dan v rabljenih oblačilih, v kateri je poudarek predvsem na ponovni uporabi ali predelavi starih oblačil. V naši dijaški trgovinici Modno podstrešje, kjer si lahko za prostovoljne prispevke ali pa celo brezplačno vsakdo poišče oblačilo zase, smo z različnimi zbiralnimi akcijami oblačil ter delavnicami recikliranja v tej dobrodelni zgodbi že nekaj let.

Letos bomo našo humanitarno dejavnost povezali z Zdravo šolo Šole za storitvene dejavnosti in s Šolo za strojništvo, geotehniko in okolje ter v okviru Dneva zemlje pripravili poseben dogodek.

V petek, 22. 4. 2022, bomo med 9.30 in 11.00 pred B stavbo Šolskega centra Velenje v okviru Dneva v rabljenih oblačilih in Dneva zemlje ter Dneva zavržene hrane pripravili kar nekaj aktivnosti, na katere ste toplo vabljeni prav vsi:

  • Dijaška trgovinica Modno podstrešje bo odprta za vsakogar.
  • Na ogled bodo različni reciklirani in ponovno uporabljeni izdelki, ki jih bodo iz odpadnih materialov oblikovali dijaki Šole za storitvene dejavnosti, presenetili pa vas bomo tudi z reciklirano kuharijo.
  • Ogledali si boste lahko razstavo študenta Luke Gortana Zdaj znam izmeriti neizmerljivo, kjer so v mozaik prepletene misli in življenjske modrosti stanovalcev Doma za varstvo odraslih, in razstavo v avli stavbe B, ki so jo pripravili dijaki Šole za strojništvo, geotehniko in okolje (1. OVT in 1. GT).

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.