srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

Dan Evrope

Državljani EU 9. maja praznujemo Dan Evrope, državljani Slovenije pa tudi Dan zmage.

9. maj je eden izmed simbolov EU, saj smo takrat končno zadihali mir po nekaj letih izčpljujoče in uničujoče 2. svetovne vojne in to je tudi datum, ko je je francoski zunanji minister Robert Schuman  predstavil predlog novega političnega sodelovanja med evropskimi državami, ki bi stari celini prinesel trajni mir.

Dan  Evrope nas opominja na pomembnost miru in enotnosti v Evropi!

Še posebej v tem času nenavadnih, korenitih sprememb našega življenja, v času karantene moramo nastopati kot Evropejci, kajti zaprte meje naj ne bodo naša prihodnost, domača ekonomija ne edina izbira. Mi moramo sodelovati in nastopati kot unija raznolikih pa vendar enakopravnih.

Letos smo se dijaki ambasadorji spopadali z okoljskimi problemi (če se spomnite, je bilo lansko leto namenjeno spodbujanju ljudi, naj se udeležijo volitev) in tako smo kar nekaj časa porabili, da smo raziskali, kako bi zmanjšali ogljični odtis (zanimivo je opazovati Zemljo danes, ko se je Svet ustavil za nekaj tednov, videti Himalajo, videti nebo v nekaterih s smogom najbolj onesnaženih mestih), ki ga sami pridelamo z nespametnim izsekavanjem gozdov, nepremišljenimi ogromnimi požari, avtomobili, živinorejo, prekomernim nakupovanjem oblačil in še mnogočem.

Odkrili smo, da veliko lahko storimo sami z okoljsko ozaveščenostjo, da uporabljamo kolesa in ne avtomobilov, avtobusov, da ne kupujemo vedno novih oblačil, ampak pobrskamo po trgovinah z rabljenimi oblačili in še veliko podobnih drobnih malenkosti, ki pomenijo korak k bolj čistemu zraku in okolju, morda nenazadnje tudi kakšen brezmesni dan! Vsega ne moremo storiti sami, toda če ozavestimo mlade – VAS, ki boste nekoč odločevalci, potem smo naredili veliko, saj nas zavedanje, kako moramo ohraniti naš Planet za nas in zanamce pelje v pravo smer.

Zato vsem lepe čestitke ob Dnevu Evrope in pazite na to našo lepo staro damo!

Dijaki ambasadorji ERŠ

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660