Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk

Jutri, 20. 11. 2020, tretji petek v novembru, bomo v Sloveniji obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk TZS. Veliko slovenskih domačih in tradicionalnih jedi bi morda že romalo v pozabo, če ne bi nanje opozarjali tudi na Dan slovenske hrane. Tradicionalni slovenski zajtrk ima desetletno tradicijo, njegov namen pa je od samega začetka podpreti čebelarje, domače pridelovalce in predelovalce hrane, spodbuditi zavedanje in pomen domače samooskrbe ter seznaniti mlade s postopki pridelave in predelave hrane.

https://www.youtube.com/watch?v=tKR93drtHhE&feature=youtu.be

Zaradi epidemije letos v šolah, vrtcih in drugih javnih ustanovah tradicionalnega slovenskega zajtrka ne moremo izpeljati. Zato si na Šoli za storitvene dejavnosti ŠCV želimo spodbuditi čim več dijakov, staršev, zaposlenih in lokalno skupnost, da si tudi doma ali v službi pripravijo zajtrk iz tradicionalnih, lokalno pridelanih slovenskih živil – masla, medu, mleka, jabolk in doma pečenega kruha. Tradicionalni – slovenski – zajtrk so besede, ki so med seboj tesno in močno povezane. Vse tri skupaj nosijo pomembno sporočilo ohranjanja slovenske tradicije tudi na področju hrane. Zavedati se je potrebno, kako izjemna vrednota je naše zdravje in kako veliko lahko sami storimo za zdrav življenjski slog – pripravo zdravih obrokov in zadostno količino telesnih aktivnosti.

Na Šoli za storitvene dejavnosti smo ob tej priložnosti pripravili video Tradicionalni slovenski zajtrk in spekli ržen kruh z drožmi.

Želim vam dober tek.

Marijana Novak
Šola za storitvene dejavnosti
Šolski center Velenje

Oznake:

Deli:

Šolski center Velenje

Mavrica znanja z vami že 60 let

O nas

Izdelava: Steerscape

Lastniško zaščiteno © 2024.