srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Analiza spletnih strani srednjih šol po Sloveniji

Analiza spletnih strani srednjih šol po Sloveniji

Področje: tehniške vede

Šola: ŠCV, Elektro in računalniška šola

Avtorji: Roberto Josić, Dalibor Zrnić, Klemen Belavić

Mentorji: Simon Konečnik, Igor Doler

Spletne strani so postale eden izmed najpomembnejših medijev vsake organizacije, tudi šole niso izjema. Za srednje šole velja, da se vedno bolj ukvarjajo s promocijo šole s ciljem ohranjati določene izobraževalne programe tudi skozi take aktivnosti. Spletne strani so danes eno izmed najpomembnejših orodij za uspešno promocijo, seveda pod pogojem, da so kakovostne. Ključno merilo so zadovoljni obiskovalci le-teh. 
Namen našega raziskovanja je ugotoviti, kako trendom kakovosti sledijo slovenske srednje šole. Raziskovali smo v srednjih šolah, kjer izobražujejo v sklopu programa računalništva. 
Izvedli smo več različnih raziskav, ki smo jih med seboj smiselno povezali. Ena raziskava, ki smo jo izvedli med oblikovalci spletnih strani, se je nanašala na kakovost oblikovanja, preglednost, navigacijo, uporabljeno tehnologijo. Drugo raziskavo smo izvedli med osnovnošolci, kjer smo želeli ugotoviti, kako se učenci znajdejo na primerljivih spletnih straneh srednjih šol pri iskanju enakih informacij. Tretjo raziskavo smo naredili preko programske spletne aplikacije Google Analytics, kjer smo merili parametre obiskanosti spletnih strani šol. 
Raziskovanje smo izvedli z namenom, da bi dobili koristno usmeritev oz. povratno informacijo za nadaljnji razvoj spletnih strani na Šolskem centru Velenje. Glede na starost uporabnika spletnih strani smo dejansko v ospredju dijaki in študentje, zato je ključno, da so strani prilagojene našim potrebam.
Vizija Šolskega centra Velenje, kot naročnika raziskave je, da ima kakovostne spletne strani in da tudi s pomočjo takšne raziskave sledi razvoju sodobnih in uporabniku prilagojenih spletnih strani.

Raziskovalna naloga (PDF)

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660