srssersssdgimvssmicdsd
  • Elektro in računalniška šola
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Podelitev spričeval poklicne mature

Kandidate, ki ste opravljali poklicno maturo v zimskem roku 2019, obveščamo, da bo razdelitev obvestil o uspehu in spričeval v ponedeljek, 4. 3. 2019, ob 12.30 uri v učilnici C 201.

Kandidati, ki ste bili v tem roku neuspešni, se morate do konca marca prijaviti na naslednji rok, ki bo v času od 29. 5. do 22. 6. 2019.

Preberi več

Obvestilo za dijake zaključnih letnikov

1. 2. 2019 sta izšla razpisa za vpis v višješolsko in visokošolsko izobraževanje. Razpis za vpis v višješolske programe najdete na spletni strani Višješolske prijavne službe (http://vps.vss-ce.com/VPS/), za vpis na visokošolske in univerzitetne programe pa na portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/) in na spletni strani ministrstva (http://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis). 

Prijavo na višješolske programe bo možno oddati med 12. 2. in 18. 3. 2019,  aplikacija za vpis na visokošolske in univerzitetne programe pa bo prav tako odprta  med 12. 2. in 18. 3. 2019. Po teh končnih datumih prijave za vpis v prvem roku ne bo možno več oddati. Bodite pozorni na datume in PREBERITE RAZPISE. Če je še kje kakšna dilema ali vprašanje, se oglasite v svetovalni službi.

Preberi več

Praznovanje 15-letnice delovanja Medpodjetniškega izobraževalnega centra

V četrtek, 14. 2. 2019, bomo na na Medpodjetniškem izobraževalnem centru obeležili 15-letnico delovanja MIC-a. Prireditve se bo udeležili nekdanji in sedanji minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, direktorji podjetij, župani, drugi partnerji in gostje.

Ob tej priložnosti bodo tisti posamezniki in podjetja, ki so pomembno pomagala pri izgradnji in razvoju MIC-a, prejela posebno zahvalo.

Preberi več

Ogled predstave Vihar v glavi

Dijaki 1., 2. in 3. letnikov SSI programov ter 1. PTI in 1. EL razred si bodo v sredo, 13. 2. 2019 ob 12.30 uri ogledali predstavo Vihar v glavi v Domu kulture Velenje in z njo počastili slovenski kulturni praznik.

Gledališko avanturo Vihar v glavi je režiser Primož Ekart zasnoval na podlagi dramskega besedila Brainstorm avtorjev Neda Glasierja in Emily Lim. Ideja zanj je izhajala iz najnovejših znanstvenih odkritij na področju nevroznanosti oz. ugotovitev o tem, kako se delovanje možganov v najstniški dobi razlikuje od njihovega delovanja pri odrasli osebi. Kar 86 milijard nevronov v tem obdobju sproža najrazličnejše dnevne spremembe, razpira čustveni svet mladih, predvsem v odnosu do staršev – pa tudi svet njihovih želja, pričakovanj, strahov in upanj za prihodnost, hkrati pa omogoča mladostniško eksplozijo kreativnosti, drznosti, vznemirjenja in poguma.

Preberi več

Tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje 2018/19

Za tekmovanje iz materinščine je bil letos med dijaki velik interes. Morda zato, ker je bilo Cankarjevo leto!? Tekmovalo je 22 dijakov na 1. stopnji in 17 dijakov na drugi. Prebirali smo Cankarjeva dela: Podobe iz sanj, Martin Kačur, Knjiga za lahkomiselne ljudi, Tujci. Šolsko tekmovanje je bilo 11. 12. 2018.  6 dijakov se je uvrstilo na območno tekmovanje, ki je bilo 23. 1. v Zrečah: Danaj Čebular, Jan Konečnik, Lara Kotnik, Aleš Dvorjak, Simon Strmšnik, Jaša Vid Meh Peer in Jan Topolovec. ČESTITAMO!

Simon Strmšnik, Aleš Dvorjak, Lara Kotnik so prejeli srebrno priznanje, Danaj Čebular pa se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 9. marca 2019. ČESTITAMO!

Mentorici:
Bojana Vrbnjak, Nataša Meh Peer

Preberi več

Govorilne ure v četrtek, 7. 2. 2019

Starše obveščamo, da zaradi službene in bolniške odsotnosti v četrtek, 7. 2. 2019, govorilnih ur ne bodo izvajali naslednji učitelji: Marjetka Herodež, prof., dr. Nataša Meh Peer, mag. Vlasta Leban, Sonja Lubej, prof., Nino Golčman, dipl. izobr. rač. in mat. (UN), Ivan Škoflek, inž.

Govorilne ure za starše in dijake bodo v četrtek, 7. 2. 2019, od 17.00 do 18.00 ure potekale v naslednjih učilnicah oz. kabinetih:

Preberi več

Tekmovanje v razvedrilni matematiki

Na Elektro in računalniški šoli smo letos prvič izpeljali šolsko tekmovanje v razvedrilni matematiki. Cilj tekmovanja je širjenje in poglabljanje znanja matematike, utrjevanje algoritmičnega mišljenja, logičnega sklepanja, računskih spretnosti in prostorske predstavljivosti, primerjanje znanja matematike med dijaki, popularizacija matematike, odkrivanje za matematiko nadarjenih dijakov in uvajanje mladih k samostojnemu raziskovalnemu delu in uporabi literature s področja matematike.

Šolsko tekmovanje je potekalo v ponedeljek, 3. 12. 2018, ob 14. uri. 22 dijakov je tekmovalne naloge reševalo 90 minut. Šest najuspešnejših dijakov Nikola Stepanoski, 1. ET, Jure Majcen, 2. ET, Andraž Podpečan, 2. TRA, Rok Kralj, 2. TM, Vid Vybihal, 3. TM in Kamil Kosi, 4. TM, je prejelo bronasto priznanje. Posebej velja izpostaviti dosežek Jureta Majcna, ki je na šolski ravni tekmovanja dosegel 239 izmed 239 možnih točk.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660