srssersssdgimvssmicdsd
  • Elektro in računalniška šola
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Tekmovanje iz logike

Učitelji matematike na Elektro in računalniški šoli že nekaj let organiziramo tekmovanje iz logike. Prva stopnja je šolsko tekmovanje, ki je bilo v četrtek, 22. 9. 2020. Tekmovanja se je udeležilo 42 dijakov Elektro in računalniške šole. Od tega jih je bilo iz 1. letnika  6 dijakov, iz 2. letnika 18 dijakov, iz 3. letnika 10 dijakov  in  iz 4. letnika 8 dijakov. 16 dijakov je prejelo bronasto priznanje.

Na državno tekmovanje se je uspelo uvrstiti 470 dijakom iz 81 šol.  Med njimi  tudi štirje dijaki Elektro in računalniške šole Velenje. Iz 1. letnika Timotej Kompare, iz 2. letnika Gašper Jezovšek in iz 4. letnika Tim Povše. Tem dijakom je mentorica Marjetka Herodež. Iz 3. letnika pa se je uvrstil Danaj Čebular, kateremu je mentorica Jadranka Golčer.

35. državno tekmovanje iz logike za dijake  naj bi bilo v soboto, 7. 11. 2020. Glede na razglašeno epidemijo v Republiki Sloveniji pa bo tekmovanje prestavljeno.

Biserka Ledinšek,
organizatorica šolskega tekmovanja iz logike

Preberi več

Koronavirus

Šolski center Velenje uvaja enotno spletno mesto, kjer bomo objavljali vse informacije o delu v času izbruha koronavirusa: https://www.scv.si/sl/kategorija/koronavirus/

Šolske svetovalne delavke so ustvarile SVETOVALNI KOTIČEK (najdete ga na spletni strani posamezne šole – glavni meni), kjer lahko poiščete koristne aktualne informacije, spletne povezave, nasvete, kontakte pomoči v primeru čustvenih stisk in koristne vsebine.

Janko Pogorelčnik,
direktor ŠC Velenje

 

Preberi več

Vabilo na 3. sestanek Skupnosti dijakov ERŠ

Predstavnike oddelčnih skupnosti oz. njihove namestnike vabim na 3. sestanek Skupnosti dijakov ERŠ, ki bo v torek, 13. 10. 2020, ob 11.20 uri v učilnici C 307.

Dnevni red:

  • Volitve (predstavnik dijakov v Svet zavoda Šolskega centra Velenje)
  • Razno

Udeležba je  obvezna!

Preberi več

V Vili Bianci sprejeli velenjske zlate maturante

Včeraj popoldne je podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel velenjske zlate maturante in jim čestital ob izjemnem uspehu.

Naziv zlati maturant si je z odlično opravljeno maturo v šolskem letu 2019/2020 prislužilo 8 dijakov Šolskega centra Velenje. Letošnji velenjski zlati maturanti so: Andraž Brunšek, Matjaž Čelan, Žan Kreft, Lara Pustinek Miočić, Nejc Pritržnik, Aljaž Ring, Nina Smrekar in Neža Vipavc.

Preberi več

Pridružite se prostovoljcem ŠCV

Spoštovani dijaki!

Tudi vi komu z učnimi težavami nudite pomoč pri učenju? Ste tudi vi tisti, ki pomagate sosedu, starim staršem, osamljenim starejšim občanom … pri domačih opravilih? Morda opravljate kakšno drugo prostovoljno delo?

Pridružite se prostovoljcem Šolskega centra Velenje in beležite opravljene ure svojega prostovoljnega dela.

Pišite na masa.kolsek@scv.si.

Dobili boste prijavnico in kartonček za beleženje opravljenih ur ter vse ostale informacije.

Preberi več

Delavnice v Vzorčnem mestu za 2. TRA in 2. TRB

Dijake 2. TRA in 2. TRB obveščamo, da se bodo v ponedeljek, 19. 10. 2020, in torek, 20. 10. 2020, udeležili delavnic v Vzorčnem mestu v Velenju.

Dijaki in spremljevalci se glede zaščitnih ukrepov držijo navodil izvajalca oz. NIJZ.

Zbirno mesto je ob 8.00 pred šolo. Nato se s spremljevalcem peš odpravijo do Vzorčnega mesta v nakupovalnem centru. Delavnice se zaključijo okoli 12.30 ure. Po končanih delavnicah gredo dijaki domov.

Preberi več

Obisk Pokrajinskega muzeja Celje za prve letnike

Dijake 1. TRA, 1. TRB, 1. TM in 1. ET obveščamo, da bodo v okviru spoznavanja zgodovinsko-kulturnega okolja obiskali Pokrajinski muzej Celje. Ogledali si bodo razstavi Celeia – mesto pod mestom in Grofje Celjski.

Dijaki in spremljevalci morajo na avtobusu in v času ogleda obvezno uporabljati maske!

Dijake bo z navodili in zadolžitvami na ekskurziji seznanila učiteljica zgodovine pri pouku. Svoje zadolžitve bodo dijaki zapisali v zvezek za zgodovino.

Ekskurzijo bomo izvedli v dveh terminih. Za 1. TRA in 1. TRB v sredo, 14. 10. 2020, za dijake 1. TM in 1. ET pa v četrtek, 15. 10. 2020.

Za oba termina velja, da imajo dijaki prvi dve uri pouk po urniku, tretjo uro pa malico v Gaudeamusu. Odhod v Celje bo ob 10.15 z avtobusne postaje na Tomšičevi cesti. Predviden povratek v Velenje bo okoli 14.00.

Cena prevoza in vstopnina v muzej je 9 €. Dijaki bodo znesek poravnali preko položnice, ki jo bodo prejeli po pošti v mesecu novembru.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660