srssersssdgimvssmicdsd

ERS_slideshow (17)
ERS_slideshow (16)
ERS_slideshow (15)
ERS_slideshow (14)
ERS_slideshow (13)
ERS_slideshow (12)
ERS_slideshow (11)
ERS_slideshow (10)
ERS_slideshow (9)
ERS_slideshow (8)
ERS_slideshow (7)
ERS_slideshow (6)
ERS_slideshow (5)
ERS_slideshow (4)
ERS_slideshow (3)
ERS_slideshow (2)
ERS_slideshow (1)
LOGO_DVIG_DIGITALNE-KOMPETENCE_horizontalni-768x296
previous arrow
next arrow

srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Projektni teden – z avtobusom do Prage

Spoštovani dijak, dijakinja ERŠ!

Projektni teden je namenjen dejavnostim, ki si jih dijaki sami izberete glede na vaše želje in zanimanje. V šolskem letu 2023/24 bo potekal v mesecu januarju.

Učiteljici slovenščine Nataša Meh Peer in Bojana Vrbnjak vabiva na projektne dni v ZLATO PRAGO (4 dni – 3 nočitve) vse tiste dijake in dijakinje, ki imate radi umetnost in radi raziskujete tuja mesta, njihovo zgodovino, literaturo … VABLJENI!

TE ZANIMA?

NAČIN PRIJAVE IN ZADNJI ROK PRIJAVE:

Preberi več

Ekskurzija po Šaleški dolini za dijake 1. ET in 1. TM

Dijake 1. ET in 1. TM obveščamo, da bodo v torek, 10. 10.  2023, na ekskurziji po Šaleški dolini spoznavali kulturno-zgodovinsko dediščino Šaleške doline.

Zberete se pred šolo ob 8.00 in se boste s spremljevalci odpravili na Šaleški grad, najstarejši grad v Šaleški dolini, po katerem ima dolina tudi ime; nadaljevali pa z ogledom cerkve sv. Andreja v Šaleku in graščine Gorica.

Preberi več

PUD v tujini na Portugalskem – tretji teden

Bom dia, ponovno, tokrat zadnjič v tem letu, se javljamo iz Brage na Portugalskem.

Zadnji vikend smo ponovno spoznavali Portugalsko, ob tem moramo povedati, da nam vreme res služi, saj je čudovito, toplo in sončno.

V soboto smo si ogledali obmorsko mesto Viana do Castelo, ki se ponaša s cerkvijo nad mestom z enem najlepših razgledov na svetu. Mesto, kjer bregova čez reko Lima povezuje most, ki ga je skonstruiral sam Eiffel in v katerega neposredni bližini se razprostirajo čudovite peščene plaže, polne surferjev, kajtarjev, saj je vedno nekaj vetra. V Atlantiku smo se tudi skopali in ugotovili, da je tokrat ocean prijazen, ne preveč hladen, tako da smo se v morju lahko zadržali kar nekaj časa! Potem pa smo preizkusili, kako se lahko zakopljemo v sipko, toplo mivko.

Preberi več

Prijava na projektni teden – strokovna ekskurzija v London

Spoštovani dijaki in dijakinje ERŠ-a!

Projektni teden je namenjen dejavnostim, ki si jih dijaki sami izberete glede na vaše želje in zanimanje. V šolskem letu 2023/24 bo le-ta potekal v mesecu januarju.

Učiteljici angleščine Jolanda Melanšek in Simona Diklič vabiva na projektne dni v LONDON (15.–18. 1. 2024 (polni 4 dnevi)) vse tiste dijake in dijakinje, ki imate radi angleški jezik in ste dovolj odgovorni in modri, da lahko potujete v skupini v tujino.

Si še ZA? Potem beri DALJE.

NAČIN PRIJAVE IN ZADNJI ROK PRIJAVE:

Preberi več

Priprave na tekmovanje za Cankarjevo priznanje 2023/24 – NEVIDNI SVETOVI

Postaja branje v tem času vse bolj nevidno? Je umetniška in naša skupna ustvarjalnost obsojena na nevidnost, saj jo vedno znova zasenči slepeči blesk senzacionalističnih in lažnih novic?

Naše Cankarjevo tekmovanje zagotovo ni nevidno!

Vsi, ki radi berete, se nam pridružite oktobra na rednih srečanji. Brali bomo:

1. in 2. letnik srednjih strokovnih šol: Feri Lainšček: Petelinje jajce in Marjan Tomšič: Šavrinke

1., 2. in 3. letniki srednješolskega poklicnega izobraževanja: Nejc Zaplotnik: Pot in Ivan Minatti: Nekoga moraš imeti rad

3. in  4. srednjih strokovnih šol ter poklicno tehniški programi: Drago Jančar: To noč sem jo  videl in Severni sij s prilogami

Preberi več

Ekskurzija po Šaleški dolini za dijake 1. TRA in 1. TRB

Dijake 1. TRA in 1. TRB obveščamo, da bodo v četrtek, 12. 10.  2023, na ekskurziji po Šaleški dolini spoznavali kulturno-zgodovinsko dediščino Šaleške doline.

Zberete se pred šolo ob 8.00. S spremljevalci se boste odpravili na Šaleški grad, najstarejši grad v Šaleški dolini, po katerem ima dolina tudi ime; nadaljevali boste z ogledom cerkve sv. Andreja v Šaleku in graščine Gorica.

Preberi več

Sprejem diamantnih maturantov

V soboto, 30. 9. 2023, je bil sprejem diamantnih maturantov pri predsednici države dr. Nataši Pirc Musar in ministru za vzgojo in izobraževanje dr. Darju Feldi. Diamantni maturantje so tisti, ki so dosegli vse točke na splošni, poklicni ali mednarodni maturi.

Iz Šolskega centra Velenje smo na prireditvi prispevali pet diamantnih maturantov in eden od teh je tudi Andraž Osetič.

Iskrene čestitke!

Galerija slik

Preberi več

PUD v tujini na Portugalskem – drugi teden

Bom dia, ponovno se javljamo iz Brage, kjer je za nami že polovica naše prakse. V podjetjih smo se z delom že dodobra spoznali.

Če na spremljate na facebooku in instagramu, potem ste videli na objavljenih fotografijah, da smo se v soboto zelooo zgodaj z avtobusom in mnogimi drugimi dijaki iz vseh koncev Evrope (saj je izmenjava namenjena prav druženju, spoznavanju …) odpravili v čudovito Lizbono in Fatimo. Lizbona nas je očarala s slikovitim reliefom, starimi tramvaji, vrvežem na ulicah, prijetno klimo in gostoljubjem. Fatima pa nas je presenetila z megalomanskim prireditvenim prostorom in očarljivo versko legendo.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Elektro in računalniška šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660